Søg og du skal finde:
ONLINE MARKEDSFØRING
online markedsføring

Potentialet i online markedsføring er stort. Ikke mindst for dig, der sælger varer online. Men faktisk også for dig med en fysisk butik - eller dig, der sælger ydelser.

Online marketing

Undersøgelser har vist, at mere end 90 % (ja, næsten alle) er omkring Google, inden de handler online. Det skyldes blandt andet, at vi er blevet så vant til at skrive et søgeord i vores url-linje i stedet for en www-adresse.

Skal jeg fx shoppe et par støvler hos Zalando, skriver jeg typisk bare ”zalando” i min url-linje (eller i søgefeltet) og vupti ender jeg på Google, hvorfra jeg så klikker mig videre. Et unødvendigt step, når jeg kender www-adressen, men jeg gør det - ofte. Og du gør (formentlig) det samme. Det siger statistikken i hvert fald :)

 Hvad nu hvis du kunne være til stede på Google og få dine potentielle kunder til at dreje ind i din forretning, selvom de havde planer om at dreje ind til konkurrenten?

Jeg har ikke en webshop - kan jeg bruge online marketing til noget?

Ja. Selvom du ikke har en shop online, er det stadig relevant (man kunne vove at sige ”vigtigt”), at du er synlig online. Nogle af de nyere undersøgelser viser, at vi generelt ”oser” og sonderer markedet hjemmefra. Også selvom vi ikke har tænkt os at handle online. Vi finder simpelthen produkter og forhandlere, inden vi sætter os bag rattet for at køre ud og handle. Det er væsentligt at forholde sig til.

Er konkurrencen lav og kaster du tid (og måske penge) efter det, kan du komme langt i Googles søgeresultater. Men ofte er betalt annoncering også værd at kigge på, hvis konkurrenterne skal have kamp til stregen, og ordren skal ende i din kurv. Der findes flere platforme online til annoncering, men de to største spillere er ubetinget YouTube og Google Ads.