Søg og du skal finde:
EFTERBEHANDLING
efterbehandling af tryksager

Sæt prikken over i'et med en forædling, der giver ekstra lækker finish.

Efterbehandling af tryksager

En tryksag skal behandles ordentligt fra A-Z – også efter den er trykt. Derfor benytter vi hos Degn Grafisk nogle af de bedste og mest moderne maskiner på markedet til efterbehandling af tryksager.

Det ville ærgre os at slippe din tryksag med alt andet end en optimal og flot finish.

Der er mange muligheder for at kræse lidt ekstra for din tryksags "look and feel", så den skiller sig ud og føles godt mellem hænderne.

 

Læs mere om vores forskellige muligheder for efterbehandling:

 

Kachering, Lak, Sleeking, Udstansning, Præg, Digifold, Firkantet ryg, Falsning, Hæftet, LimindbindingSpiralryg, Huller og Perforering.

kachering

KACHERING

Kachering er en tynd foliefilm, der opvarmes og sættes på tryksagen. Det kan gøre overflade både mat og blank og giver et særligt soft touch, der føles lidt som velour.

 

 

Typisk brug af kachering

Kachering er en tynd foliefilm, der varmes på tryksagen ved høj varme og tryk. Da det er en folie, bliver den side, der er kacheret, vandafvisende uden dog at give en vandtæt tryksag. Kachering er den mest tilgængelige forædling af din tryksag og kan laves ved mindre antal. 

Kachering bruges typisk på den ydre side af fx invitationer, omslag af paperbackbøger og hardcoverbøger for at gøre produktet slidstærkt, smudsafvisende og for at sikre, at et kraftigt stykke papir ikke krakelerer, når det falses.

Er du ude efter et eksklusivt udtryk, fx til dine visitkort eller profilbrochure, er både mat kachering og blank kachering en rigtig god løsning. De fleste benytter sig af kachering på 1 side, men man kan også få kachering på begge sider.

LAK GIVER LÆKRE TRYKSAGER

Lak kan kun benyttes på bestrøget papir. Lak har som udgangspunkt en blank højglansoverflade, men der fås også matte lakker. De kan kun bruges på papir med blanke overflader.

 
lak

 

Maskinlak / Tryklak

Hele fladen dækkes ved maskinlak. Maskinlak er det, man kan kalde en beskyttelseslak, fordi den mindsker risikoen for afsmitning.

 

Mat vandlak / blank vandlak

Er også neutral, men mere synlig end maskinlakken.

 

UV lak / Partiel UV lak

UV lak er tykkere, meget mere synlig, blank og beskytter mere end vandlak. 

En partiel UV lak er super blank og har den unikke egenskab, at den påføres et udvalgt område, fx på et produkt eller logo. For at give den partielle UV lak den bedste effekt, anbefaler vi, at der lægges en matkachering under for at skabe en større kontrast mellem underlag og lak.

Sleeking

SLEEKING MED GULD OG SØLV

Skal dine visitkort, julekort, flyers eller andet glimte og glitre med sølv eller guld? Så er sleeking en rigtig god og billig løsning.

 

 

Hvad er sleeking?

Sleeking er en ny teknologi, der kan overføre en række flotte effekter til din tryksag. Sleeking påføres via en film til en printet overflade og gør det muligt for at få alt fra guld, sølv, blank UV spotlak og metalliske farver på dine tryksager. Sleeking-filmen binder på en sort laserprintet overflade, og det giver stor kreativ frihed.

Sleeking kan bruges til rigtig mange ting. Det kan anvendes som et godt alternativ til offsettryk med metalliske pantonefarver. Offset kan tit være en dyr løsning, som giver matte farver, hvor sleeking er en blank og skinnende folie, som lægges ovenpå din tryksag. For at kunne pålægge sleeking skal tryksagen først kacheres, for at sleekeingen binder godt fast.

Sleeking er også en løsning, selvom du kun har brug for et mindre antal tryksager.

UDSTANSNING

Stans bruger vi mest til omslagsmapper*, hvor der udstanses flapper, riller til visitkort og bukkestreg(er) i ryggen. Men udstansning kan også bruges på en kreativ måde.

 
udstansning

 

Brug udstansning

Udstansning gør det muligt at få din tryksag til at fremstå helt unik og skille sig ud med fx runde hjørner, en udstanset rude eller riller til visitkort. Udstansning kan også bruges til at give klistermærker en sjov facon fx en stjerne, bil, et flag eller dit produkt - det er kun din fantasi og budget, der sætter grænserne.

For at kunne udstanse din tryksag, skal der en stanseform til. Priserne begynder ved ca. 1.200 kr. og afhænger af størrelse og figur.

For at kunne lave en stanseform, skal der tegnes en konturfil, som på mm skal passe til den tryksag, den laves til. Der er mulighed for at indlægge både bukkestreger og perforeringslinjer i stanseformen.

Vi råder over nogle eksisterende stanseforme til omslagsmapper, du frit kan benytte dig af, hvis de falder i din smag og møder dine behov.

Præg

SÆT PRÆG PÅ DIN TRYKSAG

Du kan give din tryksag et mærkbart touch med prægning., hvor en effekt præges (slås) ned i papiret med en præ-fabrikeret form.

 

 

Prægning på fx visitkort eller omslagsmapper

Prægning af visitkortet kan være en flot og elegant effekt. En prægning er en påvirkning af papiret, der kan foretages på forskellige måder, fx blind-prægning, hvor papiret går ind på den ene side og ud på den anden side, og folieprægning.

Fælles for alle metoder er, at de laves ved hjælp af en kliche. Omkostningerne i forbindelse med fremstillingen af en kliche er den samme, uanset om der skal fremstilles 100 visitkort eller flere tusinder eksemplarer. Derfor er stykprisen  en hel del højere ved et lille antal end ved stort antal med samme prægning.

DIGIFOLD KNÆKKER IKKE RYGGEN

Traditionelle falsemaskiner ødelægger ofte digitaltrykket i ryggen, som knækker eller sprækker. Resultatet er en dårlig finish. Det dur ikke. Derfor bruger vi Digifold.

 
digifold

 

Vi knækker ikke ryggen på dine tryksager!

Hos Degn Grafisk benytter vi en af de mest moderne maskiner på markedet til efterbehandling af tryksager. Vi har investeret i en Digifold, da traditionelle falsemaskiner egnet til offset tryk ofte ødelægger digitaltrykket i ryggen.

 

Digifold - was ist das?

Når du vælger Degn Grafisk som leverandør, er du sikret mod grimme og flossede rygge på dine foldere og brochurer. Vor fuldautomatiske false/bukkestregsanlæg giver nemlig din tryksag en bukkestreg, inden den bliver falset. 

Det kalder vi kvalitet!

Digifold er verdens første integrerede maskine, som udfører bukkestreger med falsefunktion i en enkelt arbejdsgang. Maskinen arbejder med en ny patenteret falseteknologi, som kan behandle selv de meget følsomme printoverflader uden skader.

Firkantet ryg

FIRKANTET RYG GIVER FLOT FINISH!

Vi ændrer den traditionelle ryg på de hæftede/falsede tryksager til en flad kantet bogryg. Det giver en oplagt fordel ved stabling, pakning og forsendelse - og mulighed for titeltryk på ryggen. 

 

 

Færdiggør dit hæfte med en firkantet ryg

En firkantet ryg ændrer udtrykket på den finish, man traditionelt forventer af en hæfte-/falseproduktion. Ved at give dine brochurer eller hæfter en "firkant-ryg", giver du dem et både praktisk og forfinet udtryk. 

EN FOLDER KAN HAVE MANGE FORSKELLIGE UDTRYK

Når du folder en tryksag, hedder det i fagsprog "fals af tryksagen". Her ser du de mest anvendte falsetyper, du kan vælge til din folder.

 
Fals

 

Hvordan kan folderen foldes?

En folder kan foldes/falses på et utal af måder. Er designet på din folder lavet således, at der er grafik/tryk, der hvor tryksagen falses, vil man med fordel lægge en bukkestreg på. Som standard lægger vi en bukkestreg på folderen når den trykkes på 170g papir og opefter.

Fals

SAMLING AF HÆFTER MED HÆFTEKLAMMER I RYG

Er der mere end 4 sider i din tryksag, hæftes/samles tryksagen typisk med 2 klammer i ryggen. Det er en flot og prisvenlig metode.

 

 

Hvornår kan en tryksag hæftes?

Der skal minimum være 8 sider i en tryksag, for at det kan hæftes. Desuden skal sideantallet gå op med 4, når man arbejder med hæfter. Er der færre end 8 sider i tryksagen, bliver den til en falset tryksag = en folder.

Vi anbefaler, at du tilkøber en firkant-ryg, da det giver en rigtig flot finish. Det kan du også læse mere om på denne side.

Ved et hæfte på 48 sider eller derover, vil vi anbefale, at du vælger limindbinding, da hæftet er for kraftigt, til at hæfteklammerne kan holde.

LIMINDBINDING AF HÆFTER OG BØGER

Limindbinding giver et flot og professionelt udtryk. Der er ingen synlige hæfteklammer.

 
Fals

 

Limindbinding til fx paperbackbøger, projekter og kataloger

Det er en flot og præsentabel løsning at få din bograpport eller dit katalog samlet med limet ryg. Limindbindning er samtidig en løsning, der til at komme i nærheden af for rimelige penge. 

Limindbinding kaldes også for fræselimet ryg. Indholdsarkene fræses i ryggen, så limen har noget at "holde i". I samme arbejdsgang sættes indholdsarkene fast på det kraftige omslag med tryk på.

Læs mere pm vores paperback bøger her.

Fals

SAML DIN TRYKSAG MED EN SPIRALRYG

En spiralryg benyttes ofte til fx rapporter, manualer, kogebøger og afhandlinger. Det er en ideel løsning, når tryksagen skal kunne ligge åben på et bord.

 

 

Spiralrygge - Wire-O

Vi benytter typisk spiraltypen Wire-O. 

Vi kan isætte Wire-O spiral i op til ca. 250 ark papir. Det præcise antal afhænger af papirets gramvægt og tykkelse.

Wire-O spiralryg benyttes ofte til rapporter, manualer, kogebøger og afhandlinger, da det ved denne løsning er muligt at siderne ligger fladt ned på bordet og ikke løfter sig, som de vil gøre i en almindelig bog. 

Tendensen her i huset er dog, at limindbinding er ved at overtage en stor del af de opgaver, vi tidligere ville have samlet med spiral.

Wire-O fås i følgende farver: metal, sort og hvid.

huller

VI LAVER OGSÅ HULLER I DIN TRYKSAG

Borede huller i tryksager er praktisk til arkivering. Derfor tilbyder vi at bore huller i fx ved blokke, regninger m.m.

 

 

Borede huller hjælper med at holde styr på dine papirer

2 eller 4 borede huller i A4 eller A5 regningerblokke eller brevpapir, gør det let at arkivere arkene i et ringbind.

Har du brug for at hænge din tryksag op - fx vægkalendere eller et hæfte der skal kunne hænge på opslagstavlen - er huller den nemmeste løsning

Vi tilbyder følgende hulstørrelser: 3 mm, 4 mm, 5 mm og 10 mm.

PERFORERING

Perforering betyder, at papiret rilles, så man let kan rive arket over, uden brug af saks. 

 
perforering

 

Perforering

Perforering er mest brugt på på FI-kort, indbetalingskort og fakturapapir, men det kan også bruges på billetter, kuponer og svarkort på flyers.

Vi har en perforeringsmaskine i huset, der sikrer dig en god pris og hurtig produktionstid, når vi leverer tryksager med perforering.

Skriv til Maria Guldhammer

Skriv til Maria Guldhammer